37 медала спечелиха нашите каратеки от национално първенство в Пловдив

19-то Национално първенство по Шотокан карате се проведе на 25 февруари, неделя, до гр. Пловдив. В него състезателите на клуб „Шори Доджо“ взеха 25 медала в индивидуални дисциплини и други 12 в отборните.

При по-малките, 10-11 г., Виктор Колев грабва две отличия, за 2-ро си място на Джу Ипон Кумите и за 3-то място Ката индивидуално.

В тази възрастова група е и Християна Кирилова, завършила с 3-то място в Джу Ипон Кумите. Габриела Динева също печели медал за 2-ро място в Джу Ипон Кумите, а Алина Дянкова побеждава в Джу Ипон кумите и има втори медал – сребърен за Ката индивидуално.

В групата на 12-13 годишните, Стелиян Иванов е с две трети места – в Джу Ипон Кумите и Асай Рю ката. Теодор Далиев печели златен медал в дисциплината Джу Ипон Кумите и 2-ро място на Ката индивидуално. Михаил Желязков е с бронз на Джу Ипон Кумите.

Множество медали имат състезателите на треньора Илиян Дянков в по-горните групи. При 14-15-годишните Димитър Христов е с 4 отличия от първенството – 2-ро място на Ката индивидуално, 1-во място в Ката отборно момчета, 1-во място Ката отборно микс и 1-во място на Джу Ипон Кумите.

Самуил Гигов има златни медали на Ката индивидуалн и Ката отборно момчета, 2-ро място в Ката отборно микс и 3-то място в Кумите Ипон Шобу.

Георги Христов завършва с 3-то място на ката, 2-ро място Джу Ипон Кумите, 2-ро място Ката микс и 1-во място Ката отбор момчета.

Множество са медалите и за Любомира Христова. Тя е златен медалист в Ката индивидуално, с 2-ро място на Кумите Шобу Санбон, 3-ти места в Кумите Шобу Ипон, Джу Ипон Кумите и Ката отборно момичета 16 – 20 г.

Ивелин Иванов спечели в категория 16 – 17 г. златен и сребърен медал, както и квоти за Европейското първенство в Унгария. Неговите постижения са 2-ро място Ката индивидуално и 1-во място в Ката микс.

В групата на 16-20-годишните Габриела Джамбазова е с 3-то място Ката индивидуално, 3-то място Ката отборно момичета и 2-ро място Ката микс при 14 – 15 г.

С второ място е Ан-Мишел Христова в дисциплината Ката индивидуално и първо на Ката отборно микс , както и с 3-то място Ката отборно момичета 16-20 г.

Треньорът на каратеките Илиян Дянков също участва в състезанието и спечели бронз от дисциплината Асай Рю Ката 21+.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram