Почетен медал за казанлъшка волейболистка

Министърът на спорта Красен Кралев награди казанлъчанката и капитанка на Волейболен клуб „Берое“ Веселина Григорова с почетен медал. Награди днес получиха всички български волейболистки, част от националния женски тим, спечелил Златната Европейска лига (19 май – 17 юни) и междуконтиненталната Чалънджър купа (20-24 юни). Със спечелването на турнира в перуанската столица Лима представителният ни тим си гарантира място и сред най-добрите 16 отбора, които ще участват в Лигата на нациите през следващата година.

Почетни плакети от министъра получи и целият щаб на националния ни отбор.  „Благодаря Ви за големия успех и за това, че защитавате достойно честта на България. Хората тук бяха много щастливи и следиха с вълнение Вашите изяви. Този успех показва, че можем да се борим за престижно класиране на Световното първенство, както и за квота за Олимпийските игри през 2020 г.“, заяви Кралев.
Министърът подчерта, че след постигнатите резултати, момичетата са заслужили още по-сериозно внимание от страна на ММС. Той пое и ангажимент да съдейства за спечелване на домакинство на една от групите в Лигата на нациите през следващата година, като каза на волейболистките сами да посочат града домакин, в който биха се чувствали най-добре.
По време на срещата Кралев сподели пред момичетата, че България със сигурност ще домакинства на мачове от груповата и полуфиналната фаза на Европейското първенство по волейбол за жени през 2021 г., на което ще бъдем една от четирите страни-домакини.

От днес национален отбор по волейбол започна подготовка за предстоящото Световно първенство в Япония (29 септември – 20 октомври). До края на месеца националките ни ще тренират в столичната зала „Христо Ботев“, а на 30 юли заминават на 10-дневен лагер в Панагюрище, където ще изиграят и 2 контроли с отбора на Белгия на 9 и 10 август.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram