След 12 години за първи път бием Турция при подрастващи. Ред е на Русия!!!

„Благодаря на всички близки приятели и любими хора за подкрепата ви за златните волейболистки на България. След 12 години за първи път бием Турция при подрастващи. Ред е на Русия!!!“. Това написа във Фейсбук след вчерашния триумф на националния ни тим старши треньорът на „Казанлък Волей“ Страхил Балов, който успя да изпълни заканата си преди Европейското в Холандия България да спечели първите два мача още на старта на първенството.

„Чудото се случи. Успяхме да бием Турция! Страхотно, невероятно чувство на сладък триумф. Още не можем да се съвземем от всички емоции, които ни вълнуват“, бяха първите думи на Страхил Балов, пише bgvolleyball.com. „Психически въздействахме преди мача с туркините и ги респектирахме. Показахме поведение на спокойствие и самочувствие. Но в същото време това не беше само поведение, а бяхме пълни с дух и вяра в собствените си сили! Невероятни бяха всички момичета. Капитанката Алекс Миланова се показа като истински лидер, а либерото Димана Александрова бе страхотна – спасихме 7 мачбола! Много правилни смени направих и момичетата не спираха да ми вярват и да се борят до последно.“

„Домакините от Холандия и делегациите на всички отбори непрекъснато ни поздравяват. Възхищават се и споделят, че сме много качествен отбор с гениален треньор. Чувствам любовта и близостта на цялото първенство към нашия отбор. Благодаря на всички любители на волейбола, приятели и роднини за цялостната фантастична подкрепа. Имаме ръководители като Васил Аргиров и Деко Григоров, които гледат момичетата като принцеси и 24 ч работят заедно с нас“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram