Вицеевропейска титла за Дончо Цанев и Ива Бонева в Самоков

Казанлъшкият екипаж Дончо Цанев и Ива Бонева спечелиха престижното второ място в Източно-европейския шампионат по офроуд при „ Автомобили 4Х4”, който се проведе в Самоков от 23 до 25 септември. Планинското градче беше домакин на последния кръг от шампионата по офроуд за мотоциклети, ATV и джипове. Това бе първо домакинство за България на състезание от подобен ранг.

В „ Автомобили 4Х4” крайната победа от етапите спечелиха Методи Паунов / Асен Василев (NISSAN PATROL), които поведоха още от пролога и убедително завършиха на първото място. Втори и трети в общото подреждане са отново два родни екипажа. Дончо Цанев и Ива Бонева (BUGGY PROTO) финишираха зад Паунов / Василев, а Ивайло Върбанов и Георги Антон (MITSIBISHI PAJERO) останаха на третата позиция.

Над 5000 зрители изгледаха стартовете в отделните класове и дисциплини през всичките състезатели дни, а с много ефектна церемония се закри шампионата на трибуната пред Община Самоков, където феновете си направиха много снимки и взеха автографи от пилотите.

Източник: Новспорт

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram