Юноша на „Лястовица“ намери място в националния отбор по колоездене

Българската федерация по колоездене изпрати 10 състезатели от категория юноши и девойки на тренировъчен лагер в Турция. Място в отбора намери и Преслав Кожухаров – възпитаник на казанлъшкия „Лястовица“. В шампионата на шосе за 2023 г. при момчета старша възраст възпитаникът на Стефан Иванов е с вицешампионска титла.

Спортистите са водени от високо ценения треньор на украинския национален отбор – Сергей Базин, чиито възпитаници имат 53 медала на шосе и писта от европейски, световни и олимпийски игри. Базин ще бъде подпомаган от младия български треньор Велко Ангелов, който през миналия сезон бе помощник-треньор в австрийския тим Vorarlberg.

Състезателите, които са селектирани на база ранглиста и класирания от миналата година, ще прекарат 2 седмици в Турция, където ще подложат себе си на интензивни тренировки, готвейки се за предстоящия сезон.

Освен тренировъчния лагер, 5 от момчетата в юноши старша възраст ще вземат участие на местното състезание International Expo Criterium Antalyа на 28.01 /събота/.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram