Шест награди за „Алба Дамасцена МСК“ от годишните награди на БФМ

На стилна церемония в спортна зала „Колодрума“ в Пловдив Българската федерация по мотоциклетизъм закри сезон 2023. Събитието уважиха кметът на Община Пловдив Костадин Димитров, представители на Министерството на младежта и спорта, бригаден генерал Димитър Иванов – командир на авиобаза „Крумово“ – Министерството на отбраната и ВВС на България, партньорите на БФМ, състезатели, треньори, отбори, легенди на мотоциклетния спорт у нас.

Множество награди грабват казанлъшки състезатели в Ендуро шампионата. Четирима са отличените от мотоциклетния клуб „Алба Дамасцена МСК“, но общо шест са наградите за тях. В клас Стандарт Джуниър (14-17 г.) Георги Георгиев завършва с трето място и купа участието си в състезанията. Шампионски титли тук печелят Теована Станчева при жените и Иван Цончев при мъжете, в клас Експерт. Трети при Сеньорите завършва годината Мирослав Христов, който през 2023 г. е победител и носител на титлата от Източноевропейския шампионат. Наградата за второто отборно място на клуба прие председателят на „Алба Дамасцена МСК“ Ради Попминчев. Шестото отличие за казанлъчани е приз за принос и развитие на ендуроспорта.

„Продължаваме до първото място в шампионата догодина. Подготвяме се за участие в състезанията от републиканския календар, но наши състезатели ще участват догодина и на световно първенство, на което България е домакин през 2024 г., посочи Попминчев.

През юни (15-16 юни) за пореден път клубът му ще организира домакинско състезание на трасе Скобелево. През тази година интерес към състезанието проявиха и участници от Румъния. „Надяваме се с тях да се видим и догодина, когато ще организираме третия кръг от републиканския шампионат“, разказа Ради Попминчев.

На церемонията по връчване на годишните награди на Българската федерация по мотоциклетизъм бе награден и Любомир Синев от Ендуро клуб „Севтополис“, който е с шампионската титла в Стандарт.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram