Шампионатът на Трета лига – Югоизточна група се възобновява на 19 февруари

Първенството при аматьорския футбол се подновява на 19/20 февруари, ще има два междинни кръга – на 6 април и 11 май, сряда, както и по Великден кръгът ще е в четвъртък – на 21 април.

Увеличават се датите за изиграване на отложени мачове. Това са 2, 9, 16, 23 и 30 март, 13, 20 и 27 април, 4, 18 и 25 май.  Шампионатът завършва на 28 май.

Във връзка с пандемията от коронавирус, при положителни проби на поне трима свои състезатели даден клуб може да поиска отлагане на срещата, но може и да я изиграе. На предсезонното съвещание с представители на клубовете, състезаващи се в Трета лига – Югоизточна група членът на Изпълкома на БФС Димитър Георгиев разясни, че футболната централа ще помогне на клубовете да участват в проект за дезинфекция на стадионите, съблекалните и общите части, което в състояние на пандемия от корона вирус ще е значима помощ.  Настоящият Председател на ЗС на БФС Огнян Златков пък прикани към прецизност в работата с Електронното първенство, защото промени в картотеките на отделните футболисти са невъзможни. 

Точните дати и часове на срещите в Трета лига – Югоизточна група вече са въведени в Информационната система на БФС. 18 клуба обхваща групата, като „Розова долина“ Казанлък“ зимува на последната позиция. Изиграни са 17 мача, като отборът ни има само две победи, две равенства и 13 загуби. В първи двубой за пролетта съставът на Казанлък приема ПФК „Локомотив-1926“ – Пловдив на 19 февруари, от 14:00ч.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram