Честито на Александър Алексиев! Вече е в управата на Федерацията по колоездене

Колоездачът от Мъглиж, състезател и треньор в софийския клуб „COOP“, бе избран в ръководството на Българската федерация по колоездене. Това се случи по време на извънредно изборно Общо събрание на клубовете, членове на Българска Федерация Колоездене, което се проведе на 18 октомври в спортна зала „Колодрум“ в Пловдив.

Присъстваха над 80% от имащите право на глас клубове, като за членове на Управителния съвет бяха издигнати 12 кандидатури, за общо 7 места в ръководството на Федерацията.

След представяне на всеки един от кандидатите, се проведе тайно гласуване, в което от първия път, успешно бе избрано новото ръководство. Освен Алексиев, в управата влизат Борислав Иванов, Данаил Ангелов, Стефан Христов, Калин Русев, Йордан Донев и Драгомир Кузов. Последният бе избран за председател на Федерацията.

„Отговорността ми ще бъде в това да взимаме правилни решения и крачки за развиването на българското колоездене. В най-скоро време ще се проведе първото събрание на новия управителен съвет, за да бъдат обсъдени и важните въпроси пред българското колоездене. Тогава ще стане ясно и какви ще бъдат моите преки задължения в работата на централата“, сподели за новините на Presstv.bg Александър Алексиев.

Пожелаваме му успешен мандат и още много години активна работа в полза на българския спорт!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram