ФМ Цветан Стоянов спечели още един турнир

Казанлъшкият шахматен талант ФМ Цветан Стоянов постигна поредния си успех, като спечели първо място в Открития младежки турнир в Шумен, който се проведе в неделя, на 8 декември. 9-годишната гордост на града ни, макар и поставен втори в стартовия лист на оспорваната надпревара, се пребори за първото място с водача на листата Радостин Рафаилов, с по-голямо ЕЛО 2018, който е втори в крайното подреждане. Цветан Стоянов с ЕЛО 1927 успя да спечели турнира в 7 кръга със 7 точки, пред втория, който има 6 точки от изиграните срещи. Заслужено и очаквано след 7-те си победи, казанлъшкият шахматист, състезател на клуб „Бургас 64“, спечели поредната си купа за тази година.
Общо 40 млади шахматисти мериха сили в Открития младежки турнир, на който Шумен бе домакин на финала на седмицата.
Тази година беше изключително силна за шахматиста от Града на розите. Цецко стана световен шампион по шахмат за деца на първенството в Порто Карас -Гърция, където пребори конкуренцията на 80 момчета. Тук той представяше своето ОУ „Чудомир“.
Младият шахматист освен световен е и европейски за 2012г. и трикратен шампион на България по класически, ускорен и блиц шах.
Влезе и в Златната десетка – топ листата на десетте най-добри български състезатели за 2012 г. . Възпитаникът на ШК „Бургас 64“ бе номиниран на 9-о място и се оказа най-малкият в тази класация. Влезе и в Топ 10 на най-добрите спортисти на Бургас за миналата година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram