ФК „Розова долина“ се включи в кампанията за подкрепа на Боян от Видин

Старши-треньорът на „Розите“ Атанас Апостолов предостави фланелка на отбора, която се разиграва на търг с благотворителна цел. Тя може да бъде закупена срещу сумата от 150 лева, която ще отиде в помощ на Boyan Metodiev. Младият мъж има нужда от средства за лечение в Турция, за да проходи. Христо Стоичков, Александър Везенков, златните момичета от ансамбъла, спечелил бронз в Рио, Симона Дянкова, Кирил Десподов, Ивелин Попов, Димитър Кузманов, Владимир Гаджев и още куп големи български спортисти се включиха в кампанията за Боян.

През 2020 година Боян Методиев от град Видин претърпява пътен инцидент, който едва не отнема живота му. В следствие на инцидента получава травма на гръбначния стълб, която го възпрепятства да има двигателна функция от кръста надолу.

Кампанията за него организира през социалните медии Василена Шлишкова, известна с участието си в множество благотворителни каузи. Над 420 български спортисти предоставиха своите купи, медали, спортни екипи и артикули, за онлайн продажба, като средствата постъпват за лечението на Боян.

След двегодишни огромни усилия и рехабилитация възстановяването му стига до ключов етап. След проведена консултация в Турция е изготвен план за последваща операция, след която по уверение на лекарският екип има предпоставки за пълното му възстановяване.

Сумата нужна за операцията е 30 000 евро.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

IBAN: BG62STSA93000027337939

Титуляр: Жасмина Боянова Димчева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram