Ученици демонстрираха бързина и туристически сръчности в парк „Тюлбето“ за Деня на спортиста

Още в ранните часове на 17 май парк „Тюлбето”се превърна в арена на спортни съревнования, в които близо стотината участници – представители на местни училища, под ръководството на ветераните-туристи,  показваха своите състезателни  умения. Скачане с чували, дърпане на въже, оказване на първа помощ, ходене по въже, разпъване на палатка и туристическа щафета организираха ТД „Орлово гнездо и Община Казанлък в Международния ден на предизвикателството и Национален ден на спортиста 17 май. В празника участваха отбори на СОУ „Екзарх АнтимІ”, ПГЛПТ, Художествена гимназия, ПМГ „Н. Обрешков, ОУ „В. Левски” в Бузовград и спортните клубове „Пендарева” и АТК„Казанлък” . В основата на организацията бяха представители на ТД „Орлово гнездо”, които сътвориха истинскипразник за децата в различни възрасти, обичащи спорта.
На фона на демонстрация на успехите на ТД „Орлово гнездо” – медалите спечелени на Клуба по ориентиране, снимките с туристически дейности и при огромен ентусиазъм от страна на отделните клубове към дружеството, участниците в спортния празник не скриват радостта от подобни мероприятия. А те все по- рядко се случват за последните години, въпреки че расте процентът на  подрастващите, които активно спортуват.
За победителите в отделните надпревари, в празничния не само за спорта, но и за Града на розите ден, организаторите осигуриха награди и зарадваха най-бързите и сръчните. Топки, тениски и др. предметни награди бяха подсигурени за участниците в спортно-туристическия празник. Друга инициатива в Деня на спортиста бе предприета от Младежки общински съвет, който организира занимания със състезателен характер в двора на ПМГ ,,Никола Обрешков, като част от Младежкия календар за 2013 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram