Успешен финал на годината за КСТ „Роза“ в Бургас

Отличените в десятката на Спортистите на Община Казанлък за 2012г. Атанас Русев и Симона Янева са официално носители на Купа България на БФСТ при танцовите двойки за „стандартни танци“. За трета година двамата състезатели на КСТ „Роза“ оглавиха класацията при младежите, след като направиха успешен финал на годината, при последното за 2012-та състезание За Купа България в Бургас. Двамата спортисти са очаквано първи в групата на младежите на „стандарт“. Второ място в Бургас на „латиноамерикански танци“ при аматьорите извоюва танцовата двойка Цветозар Благоев / „Голден степ“ Ст. Загора/ и Анна Мария Хънтова – КСТ „Роза“. Смесената двойка попада в тройката за ранглистат на БФСТ на Купа България. Успешен финал на годината направиха при ЮМВ и още една от отличаващите се двойки на треньорите Петър и Ваня Радеви – Калоян Бялков и Симона Семова. В последния турнир За Купа България, казанлъчани са с трето място, а в Открития турнир в клас 13 С – втори. С това си постижение танцовата двойка, която преди седмица извоюва медали от международен турнир в Словения, влезе в по-горен клас В.

Четвъртата танцова двойка на КСТ „Роза“ с участие в бургаския турнир Стоян Петров- Десислава Тенева завоюва шесто място на финала За Купа България и със сигурност попадат във финалната шестица на България, в ранглистата при ЮСВ.

Всички танцови двойки на клуб „Роза“ ще направят своето заключително представяне пред публика на 19 декември по време на традиционния коледен бал. На благотворителната вечер ще бъдат събрани средства, които ще бъдат вложени в обучението на децата.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram