Успешен уикенд край морето за танцовите двойки на клуб „Роза“

След като петъчната вечер се оказа повече от успешна за две от красавиците на Клуб по спортни танци „Роза“, в лицето на Йоанна Шишкова, изборът на Казанлък за Царица Роза 2016 г., и втората подгласничка Симона Янева, в събота съотборниците им премериха сили с конкуренцията на спортния подиум в Поморие. Крайморският град бе домакин на два турнира- Открит турнир Поморие 2016 и Купа България.

Отлично представяне направи танцовият дует Калоян Бялков и Симона Янева, с трети места в Открития турнир на „стандарт“ и „латина“ и четвърто в Купа България. С добрите си резултати за сезона Калоян и Семона вече са в М клас – най-високият международен клас на състезанията при „латина“.

При жестока конкуренция в Купа България, бронзов медал завоюваха Стоян Петров и Десислава Тенева, младежи на „стандарт“.

В Открития турнир, клас 18 С+С, на крачка от медала бяха и Пламен Божев – Полина Танева. С две шести места завършиха участието си в състезанията Николай Ламбов- Габриела Инджова. Треньори на младите танцьори е успешният дует в работата и в живота Ваня и Петър Радеви.

Тази събота, 21 май, клуб „Роза“ посреща танцови двойки от цялата страна в домакински турнир за Купа „Долината на розите и тракийските царе“ и Републиканското лично и отборно първенство  от календара на Българската федерация по спортни танци, организирано със съдействието на Община Казанлък.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram