Ултрамаратонецът Ради Милев с нова идея за поклон пред делото на Апостола на 19 февруари

Казанлъшкият ултрамаратонец Ради Милев се подготвя за новото си спортно предизвикателство, което ще посвети на навършването на 141 години от обесването на Васил Левски на 19 февруари. В този ден Ради се кани да направи 13 хил. клека, които ще бъдат 13 хил. поклона пред делото на
най-великия българин за всички времена. Атлетът ни, заклет родолюбец, ще посвети своето начинание на годишнината от смъртта на Апостола в парка в Западното, който носи неговото име, точно при паметника на бележития българин.
В началото на ноември, за Деня на будителите, Ради Милев отправи към себе си поредно предизвикателство – 24 часово изкачване на стълбите на входа на парк „Тюлбето. През 2013г. Милев участва в 24 и 48-часови бягания извън страната, където постави национални и световни рекорди.
Освен че ще се опита да подобри миналогодишните си постижения си от Унгария и Чехия, Ради гради планове и за още рекорди в Европа.
Шестдневно бягане в Атина в началото на април и възможно участие в Спартатлона също влизат в плановете на неуморния 65-годишен ултрамаратонец, както и пътуване до Швеция. Като част вече от ЛК „Цв. Христова“, в началото на годината Ради получи грамота за спортните си успехи от изминалата
година, но за съжаление не попадна в Топ 10 на спортистите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram