Три шампионски титли за казанлъшките състезатели по „боулдър“

Ds olil

Три шампионски титли в дисциплината „боулдър” спечелиха казанлъшките катерачи от Държавното първенство за подрастващи, което се проведе в Казанлък. В него участваха деца, юноши и девойки от 10 клуба, както и гости от Румъния и Сърбия.

Иван Бонев от КЕС „Селт” е шампион при децата до 9г. от 13 състезатели. АТК „Казанлък” има двама държавни шампиони- Диляна Славова, до 7 години и Виктор Драганов – над 19 години.

Клубът- домакин „Селт” спечели няколко медала в отделните възрасти. Второ място при момчетата до 13 години печели Валентин Златанов, а съотборникът му Стоян Петров е трети. Васил Цветков също е с трето място при 16-17-годишните. С четвърти места са осемгодишната Йоанна Недялкова и Виктор Драганов при състезателите до 19 години.

Стотина спортисти мериха сили в състезанието от календара на БФКА. За да ги наблюдава, тук бе и треньорът на младежките национали Ивайло Радков, преподавател в НСА.

Сред колоритните гости на държавното първенство бе и треньорът  от АК „Карпатик” . 8 деца от Румъния пристигнаха в Града на розите за се включат в надпреварата. Те посещават Казанлък за първи път.

След като вече състезанието  приключи, следва почти месец почивка до следващото в Стара Загора – в деня на детето. Тогава ще се проведе шампионатът по „трудност“ и „скорост“.

М.Ганева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram