Три пъти успех за националния тим срeщу Румъния

И в третата си контрола днес срещу състава на Румъния националният отбор по волейбол на девойките до 18 години, воден от селекционера Страхил Балов успя да покаже отлично ниво, побеждавайки категорично с 3:1. Българките започнаха с ударно темпо , като оставиха румънките на девет точки в първия гейм. Във втората част силите бяха равностойни и гостенките успяха да спечелят с 26:24. Борбата точка за точка продължи и в следващия трети гейм, така че играта и за двата отбора предложи доста емоции и възможност да покажат своята психическа издържливост. В крайна сметка родните националки успяха да удържат емоциите и взеха гейма с 30:28. С 26:24 в последната част от мача българките записаха третата си победа в контрола срещу съперничките си от Румъния.

Най-успешен играч в състава ни бе състезателката на „Марица“ Добрина Христозкова с 29 точки. Заради ангажимент с националния отбор на девойките до 20 г., които водят своята подготовка в София, преждевременно от лагера в Казанлък си тръгна Александра Миланова, а днес ще я последват и останалите момичета, които ще се приберат по домовете си за посрещането на Новата година.

Националният отбор се събира в Казанлък отново на 2 януари, а ден по-късно в зала „Багира“ се завръщат и жените на „Казанлък Волей“, които ще се подготвят за началото на новия полусезон в Националната волейболна лига. От състава ще отсъства капитанката Виолина Николова, която бе преотстъпена на казахстански тим и трите национални състезателки при девойките до 20 години.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram