Три победи от четирите мача за „Казанлък Волей – Багира” в Пловдив

„Казанлък Волей – Багира“ срази носителките на националната купа на България „Левски“с 3:1 в среща от турнира в Пловдив от междинния дял на Националната волейболна лига при жените.
Волейболистките на Казанлък демонтрираха класа и самочувствие и спечелиха мача с 25:21, 18:25, 25:22, 31:29 в отделните части, за голямо удоволствие на своете шефове и феновете в зала „Олимпиада“. Отново силно представяне направи Веселина Григорова, която с отлична и резултатна игра отбеляза 22 точки, от които 6 аса. 18-годишният диагонал има близо 48% ефективност в атака, като добави и 5 блока за успеха на победителките.
Съотборничките на Веси започнаха мача много усремно и поведоха с преднина до първото техническо прекъсване и до края на гейма не допуснаха изравняване, с което го затвориха на 21. Втората част обаче наклони везните към Левски – 25:18. От там нататък с много воля за победа и майсторство казанлъчанки спечелиха останалите два гейма с 25:22 и 31:29, с което и мача. Освен Веселина Григорова, най-резултатна за победата на казанлъчанки стана съотборничката й Янита Николова, която добави 18 точки за победата.На трибуните в спортна зала „Олимпиада“ в Пловдив бе президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров и помощник треньорът на женския национален отбор Димо Тонев, които лично поздравиха шефа и основен спонсор на“ Казанлък Волей- Багира“ Васил Аргиров, изпълнителния директор Деко Григоров и старши треньора Петър Дочев за отличния успех.
В последния си двубой в Пловдив волейтимът на Казанлък изпусна възможността да задмине шампионките от „ЦСКА-Демакс“ в класирането на първенството при жените, след като допусна загуба с 1:3 (23:25, 23:25, 25:22, 25:17).
„Пропиляхме идеални ситуации, за които можем само да съжаляваме, но все пак след победата над „Левски“ и представянето ни срещу ЦСКА ни дава индикации, че отборът е различен в сравнение с първата част от сезона. А това означава, че ще гоним по-добри резултати“, коментира наставникът на казанлъчанки Петър Дочев. По отношение на влизането на пом.-треньора Ваня Соколова в игра, той коментира, че не е задължително да я виждаме във всеки мач. „Тя е по-скоро стимул за останалите момичета да тренират заедно с нея. Ако имаме нужда от нейната помощ, разбира се, тя ще се отзове. Мисля, че трябва да използваме целия арсенал, с който разполагаме в Казанлък“, допълни Петър Дочев.
Ето и как изглежда подреждането в женското първенствно преди възобновяването на редовните мачове след около две седмици. „Марица“ продължава да води с 33 точки. Тройката на отборите допълват „Левски“ с 30 т. и „ЦСКА Демакс“ с 24-ри. Отборът на Казанлък е четвърти в подреждането с 20 точки. „Славия“ има само 12, ЕПУ Перник е със 7 точки, а „Спартак Плевен“ след12 загуби и нито един спечелен мач е на дъното в класирането.
Първите срещи от редовния сезон ще се играят на 31 януари. ЕПУ посреща „ЦСКА-Демакс“ в зала „Борис Гюдеров“ в Перник.„Казанлък Волей“ ще играе срещу Спартак в зала „Багира“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram