„Три от три” и за Наско Николаев край морския бряг

В „Летния театър“ на Варна се проведе 33-то Държавно първенство по културизъм (мъже, жени и ветерани), фитнес, бодифитнес (жени, „смесени двойки“), „бикини“ (жени) и фитнес модел (мъже – демонстративна категория).

Състезателят на казанлъшкия клуб по културизъм „Леон“ Атанас Николаев триумфира с Републиканската титла на страната ни в „абсолютната категория“/най-добър сред осем категории/. Наско спечели първото място в и своята категория до 90 кг. Така той затвърди супер формата си само седмица след като стана победител и в силния турнир „Мечката“ в Бургас,а преди това и в „Макс Пауър“ в Сандански. Общо 82 се състезаваха в Държавния шампионат в „морската ни столица“ до полунощ. Дипломи, купи и медали раздаде на най-добрите тази година Патрик Ангелов- заместник-председател Българската федерация по културизъм и фитнес. Казанлъчанинът Мариян Френгиев /“Леон“ Казанлък/ при мъжете в категория до 85 килограма е вицешампион. Също сребро взе и третият представител на казанлъшкия фитнес клуб – Валентин Игнатов в категория до 100 килограма.

„Честно казано, хубавите моменти са след това, когато се съберем с Данаил Генев (треньора ми от Казанлък), казанлъчанина Мариян Френгиев и приятелката му Ивелина Бонева, Вальо Игнатов и неговата приятелка Милена Модева. Обикновено отиваме да вечеряме в някой ресторант да отпразнуваме победите. Това е закон при нас. Ще запомня и пътуванията и яките тренировки след това. Няма нищо по- удовлетворително за мен от това да потренирам стабилно под контрола на Дидо Генев. На Републиканското първенство подобрих визията си и затвърдих успеха си. Все пак на 90 килограма бях „по-насечен“, коментира Николаев, който отново взе две купи, два медала и две грамоти след този „трипъл“- три титли от Сандански, Бургас и Варна.

На републиканското за първи път се проведе и състезанието „UNIVERSAL ATHLETE“. Идеята бе да премерят сили атлети от най-различни спортове (фитнес, борба, лека атлетика, ММА и други). Те мериха сили в 11 дисциплини – спринт 60 метра под наклон, бягане 400 метра, набирания за бройка, кофички, лицеви опори с пляскане, скок от място, обръщане с щанга за бройка (1/2 личното тегло), лег- максимум, тяга- максимум, катерене с ръце по въже на горе и рунд за естетично тяло (без позиране само дефилиране по къси панталонки).

Кр.Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram