Топ 5 на най-великите футболисти на всички времена

Добрите играчи печелят титли, великите играчи чупят рекорди, но легендите променят играта. Футболът е най-следеният спорт по света. Любовта към него е просто невероятна.  Около футболът се върти и огромната страст към залози, примерно с промо код Betmarket, но това, което кара феновете по целия свят да се влюбят в него, са играчите, които произвежда тази игра. Представяме ви нашия топ 5 на най-великите футболисти на всички времена.

Пеле

Пеле, легендарният бразилски футболист, обикновено се смята за най-добрия футболист в света на всички времена. Той е смятан за бога на футбола. Няма нито един играч, който да е спечелил повече световни купи от него. Пеле е машина за отбелязване на голове, която също така служи като основна точка на атака както за клуба, така и за страната. Статистиката му за отбелязани голове е просто потресаваща. Той е единственият играч, отбелязал повече от 1200 гола. Вкарал два гола на финала на Световното първенство през 1958 г. срещу Швеция, Пеле е най-младият играч (на 17 години), постигнал това.

Диего Марадона

Вторият, в списъка на 10-те най-добри футболисти на всички времена е не кой да е, а Диего Марадона. Дон Диего, изключително опитен и магьосник с краката си, можеше да постигне неща във футбола, които обикновените смъртни не биха могли да си представят. Ел Диего не се страхува да наруши правилата, ако това означаваше победа, заради известните си лудории – „Ръката на Бог“ и безспорно е героят на грандиозния триумф на Аржентина през 1986 г. Визията, пасовете, контролът на топката и способностите за дриблиране на Марадона са съчетани с малкия му ръст, което му осигурява нисък център на тежестта и му позволява да се движи по-добре от повечето други играчи. Неговото присъствие и лидерство на терена оказват значително влияние върху общия успех на отбора му. Несъмнено Марадона е един от най-великите и най-добрите футболисти в света на всички времена.

Лионел Меси

Главният Меси, малкият магьосник и какво ли още не. Речникът на Оксфорд не може да определи този човек с перфектно прилагателно. Бившият играч на Барселона постигна световни признания със скоростта на изтребител. Все още не вярваме, че той е човек. Не са останали много рекорди, които Меси трябва да счупи, той се радва на звездна кариера до момента, печелейки почти всичко както на клубно, така и на международно ниво, като аржентинският гений е само на 35 години, така че има предостатъчно време.

Малкият магьосник се разви като един от най-добрите футболисти в света на всички времена, които някога са украсявали играта, първо под ръководството на Франк Рийкард и след това, което е по-важно, под ръководството на Гуардиола.

Кристиано Роналдо

Няма нито един списък, в който да не видим Роналдо. Този човек е феноменален. Неполиран скъпоценен камък, Кристиано започна кариерата си в Спортинг и бе идентифициран от сър Алекс Фъргюсън като преждевременно развит талант в Спортинг КП, и именно в Манчестър Юнайтед португалската суперзвезда първоначално утвърди своето наследство като един от най-добрите футболисти на нашето време. Тогава с Реал Мадрид той се утвърди сред най-великите футболисти на всички времена. Величието му не спря дотук, когато премина в Юве. Със силен стремеж да бъде най-добрият, Роналдо се превърна в най-известното име в международния футбол днес, благодарение на своята упоритост и отдаденост, както и на върховния си талант.

Йохан Кройф

Най-влиятелният футболист и мениджър Йохан Кройф е Пикасо на футбола. Никой човек или треньор в историята на футбола не е имал толкова влияние, колкото Йохан Кройф. Кройф беше пионер, който въведе великата концепция за „тотален футбол“ на Аякс, Барселона и националния отбор на Холандия. Той имаше забележителна кариера както за своя клуб, така и за националния отбор, като играеше страхотен футбол по пътя. Холандецът спечели три Златни топки. Освен със страхотните си лудории във футбола, той е запомнен предимно с това, че донесе революционна промяна в Барселона и по този начин установи величието си в клуба със своя „тотален футбол“ от следващо ниво. Той наистина заслужава място в списъка на топ 10 на футбола играчи в света за всички времена.

Зинедин Зидан

„Дайте ми Зидан и 10 парчета дърво и ще ви спечеля Шампионската лига. Това беше цитат, даден от сър Алекс Фъргюсън. Трябва ли да казваме повече? Зизу беше изключителен футболист на терена. Французинът се възхищава и уважава от футболните фенове, както и от топ звездите на играта. Зидан спечели всяка голяма награда, която може да бъде постигната както с клуба, така и с страната. Бившата легенда на Мадрид е широко смятан за един от най-добрите футболисти в света за всички времена. Французинът е запомнен със знаменития си удар с глава във финала на Световното първенство през 2006 г. срещу Италия. След като окачи обувките си, Зидан започна своята мениджърска кариера. Дори като треньор той беше неудържим и спечели много титли с бившия си отбор Реал Мадрид.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram