Тимът на „Казанлък Волей” при жените вече тренира

От днес стартира подготовката на новия волейболен отбор на Казанлък при жените.

Пловдивският специалист Стоян Гунчев изведе в Спортна зала „Багира Арсенал“ 13 девойки старша и младша възраст, които ще съставляват новия волейболен тим на „Казанлък Волей „ в женското първенство. Очаква се пристигането и на 14-та състезателка, като най-вероятно за попълването на тима ще се разчита на присъствието на волейболистките от местната школа, играли в големите български грандове ЦСКА – София и „Марица“ Пловдив.

Още преди месеци имената на Веселина Григорова, Искра Минтова и Кристина Кръстева, се спрягаха за основа на новия казанлъшки тим. В последните седмици във волейболните среди се заговори и за новото попълнение Йоана Николова от „Бдин Вида“ Видин, както и за Кристина Гунчева от „Марица“. Почти сигурно е, че двете волейболистки ще се състезават и за женското първенство от името на Казанлък.

Все още не е уточнена програмата на първенството, както и лагер подготовката на отбора. В момента треньорът на жените Стоян Гунчев и помощникът на селекционера Лариса Китипова разчитат на физическа подготовка в залата на СК „Багира Арсенал“ и стадион „Севтополис“. Тренировките ще са ежедневни и едноразови, уточняват от ръководството на клуба.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram