Тимът на Казанлък вече гледа към титлата от финалите за старша възраст

Ден преди завършване на груповата фаза от държавните финали по волейбол за девойки под 20 години, които се провеждат в спортната зала „Багира“ в Казанлък, стана ясна финалната четворка на турнира. Четири отбора, които бяха и основните фаворити – „Марица“ (Пловдив) и „Левски“ София от група А, както и „Казанлък“ и ЦСКА София от група Б, са без загуба, като ще продължат напред в спора за титлата.

Така двата тима са с по две победи и без загубен гейм, като се класираха за полуфиналите. Днес, на 23 април, от 15:30 ч. в зала „Багира“ пловдивчанки играят срещу „Сините“ в мач за първото място в групата.

Отборите на ЦПВК София и „Пирин“ Разлог са без победа до момента, от 13:30 ч. ще излязат в директен спор за трето място в групата. Идентична е ситуацията и в предварителна група Б. В първия мач за деня ЦСКА надигра „Перун“ (Варна) с 3:0 (25:17, 25:18, 25:20). Във втората среща от програмата тимът на Казанлък победи очаквано „Ахил“ (София) с 3:0 (25:11, 25:14, 25:16).

Така двата тима са с по две победи и без загубен гейм и също се класираха в спора за титлата. Днес домакините от ВК „Казанлък“ ще играят с „червените“ от 17:30 ч. в двубой за първото място в групата. Това отреди на казанлъшкия тим „ТОП 4“ сред най-добрите школи!

В спора за третото място в групата Перун“ надигра „Ахил Волей“ с 3:2 по-рано днес.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram