Състезание по планинско колоездене ХСМ Купа “Община Казанлък“

Поредно спортно събитие за лятото в Розовата долина. На 28 август ще се проведе състезание по планинско колоездене за ХСМ Купа Община Казанлък. В него могат да участват Юноши до 18 години, Мъже 19-29 години, Мъже 30-39 години, Мъже 40-49 години, Мъже 50+, Жени, 95 кг + и Е-байк до 250W. Освен парични премии е предвидено награждаване с медали за състезателите в топ 50.

Купа „Владетел на долината” ще бъде връчена на първия пристигнал на финала. Предвидена е парична премия за най-малкия завършил състезател, награда за седмия преминал 27 км, „Огнен педал” за състезателите с най-добро време при мъжете и жените в отсечката от 39 км до финала и парична награда, ще има награда за най-атрактивна състезателка /завършила състезанието и предметна награда за най-възрастния финиширал състезател, осигурена от Община Казанлък.

Предвижда се поощрителна награда за последния преминал финала, както и парични премии за състезателите с е-bike до 250W.

Стартът е от бистро „Рибарско място“ край с. Розово на 28 август 2022 г. от 10 .00 часа. Организатори са КК“Лястовица-1905“ и Община Казанлък.

Състезанието по планинско колоездене, дисциплина ХСМ е с дължина 45 км , денивилация само 500 м . Трасето открива красиви гледки към върховете на Стара планина Ботев и Мазалат, Бузлуджа и Шипка.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram