„Розите“ бият „Родопа“ и остават в ТОП 5 на Югоизточната група

С гол на Кольо Чахов в 65 минута ФК „Розова долина“ записа победа с 1:0 при гостуването си на „Родопа“ Смолян в 16-и кръг от първенството на Трета лига- Югоизточна група. Последната победа срещу отбора на домакините на техен терен датира от далечната 1994 година, когато отборът на Казанлък се разписва с 3:1 в първи кръг на шампионата.

През сезон 2011-2012 г. нашият отбор също побеждава „Родопа“ като гост с 1:0, но в последствие този резултат е анулиран, поради отказ за участие на тима от Смолян в групата.

Днешният успех за „Розова долина“ дойде закономерно, след като през първото полувреме отборът ни доминираше през цялото време, а в 65-та минута, при разбъркване в наказателното поле пред вратата на домакините, Кольо Чахов отбеляза на „Родопа“ единствения и победен гол. Топката достигна до Чахов след ъглов удар изпълнен от опитния Фаиков и след рикошет и плътен удар взехме ценни три точки. Всъщност и в самия край Венци Иванов имаше шанс да удвои след като прехвърли рамката на вратата след самостоятелен пробив. Победата за „Розите“ е една от изненадите в Трета лига на Югоизток.

Така съставът ни остава в ТОП 5 на групата сред изиграните през днешния кръг срещи / с актив от 32 точки след 10 победи, 2 равенства и едва 3 загуби, само на точка от „тройката в челото“/, а в следващия си двубой, на 9 ноември, сряда“ Розова долина“ ще гостува на „Саяна“ в Хасково. Мачът бе отложен след като играхме в Турнира за националния трофей.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram