Събрани са част от средствата за ремонт и изграждане на футболно игрище в Розово

14 000 лева са събрани до момента за финансиране за ремонт на футболния терен в с. Розово, благодарение на всички дарители до момента. Това обявиха от ФК „Млада гвардия“ Розово. На 1 декември ще бъде заявен пред Община Казанлък Инвестиционен план на стойност събраните средства, за да получи клубът законно разрешение за извършване на ремонта. Всяко дарение, което постъпи по каузата до 30 ноември също ще бъде отчетено, заявяват футболните деятели.
Намеренията са през пролетта на 2024 г. да ще започне ремонт на футболното игрище в с. Розово, а още през март започна кампания за набиране на средства с тази цел. Даренията се приемат от Харалан Киров по сметка с IBAN BG22UBBS80021040868450, като в графа „относно“ е необходимо да се изпише „Дарение за ремонт на футболно игрище в Розово“.

„Заявлението заедно с инвестиционната програма ще внесем в Община Казанлък за одобрение от Общински съвет. След одобрението му и сключване на договора с Общината ще започнем така чакания ремонт на терена (най-рано през Април 2024г.). Село Розово, децата и всички любители на футбола заслужават да имаме един по-качествен и красив футболен терен, на който да играем и да гледаме мачовете на ФК „Млада Гвардия“, заявяват от клуба.

ФК „Млада Гвардия“ участва със свой отбор в първенството на областната група. Мъжкият отбор води Димитър Владимиров Петров (Расолков), а тренировките и домакинските срещи са изнесени на стадиона в Крън, поради невъзможността да се играе на терена в село Розово.

Само за покриване на разходите по домакинските мачове са необходими около 5000 лева. С направата на ремонтите по стадиона, покриващи изискванията на БФС за провеждане на футболните срещи, ще бъдат не само спестени средства за клуба, но и неудобството от ползване на чуждите терени.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram