Страхотен Цецко, бие наред и по-големите!

Казанлъшката надежда в шахмата ФМ Цветан Стоянов продължава с изключително силното си представяне и в шестия кръг от Международния шахматен турнир „Мемориал Георги Трингов“ в Пловдив. Проявата в „Града на тепетата“ е и Открит шампионат на България с участието и на двамата гросмайстори от Казанлък Краси Русев и Петър Дренчев.

9-годишният Стоянов в момента е с най-предно класиране дори от 18-годишните участници в силния международен форум, който приключва в неделя. Нещо повече, след четири победи, реми и едва една загуба Цецко е с изключителните 4,5 точки (колкото има и 16-тият в класирането от 243-ма участника !) на 22-ро място. В първата за годината престижна проява в Пловдив участват представители на 10 нации и 58 шахматисти с титли в древната игра. Цветан успя да победи по-големите от него и с по-голямо ЕЛО Димчо Веселинов, Атанас Колев, Людмил Ненков, Димитър Дафовски и завърши реми с ГМ Момчил Николов. Единствената загуба бе в първия кръг от 16-тия в рейтинга сръбския гросмайстор Боско Абрамович.В петък Стоянов среща на престижната и фатална 13-та маса ММ Бранимир Максимович от Сърбия.

Другите двама представители на казанлъшката школа ГМ Красимир Русев и ГМ Петър Дренчев също с по 4,5 точки, съответно 19-ти и 28-ми.

В петъчната си партия ГМ Красимир Русев играе на 10-та маса с Любомир Данов, а ГМ Петър Дренчев ще срещне сърбина Милан Зажич.

Престижният турнир,  който започна на култовата дата 2 февруари, се провежда за 36-и път с подкрепата на община Пловдив. Организаторите са Българската федерация по шахмат и местния шахматен клуб „Локомотив”.

Ганеви

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram