Стартирахме успешно на световните ученически игри в Белград

Волейболистките на Казанлък, които представят България на Световното ученическо първенство за девойки в Сърбия, започнаха с победа участието си в турнира.

В първия ден на надпреварата в Белград възпитаничките на казанлъшката Хуманитарна гимназия биха Дания с 2:0 гейма. Победата бе постигната при невероятната жега, при близо 40 градуса. Загуба от Испания и победа над арменски тим белязаха също първите дни от участието на казанлъчанки в свтовните игри.

Представителките на Казанлък бяха предварителна група D, в която завършиха втори. Днес училищният тим, воден от треньора Тошко Узунов, ще се състезава срещу отбора на Холандия. За надпреварата, която се води на клубно ниво, в Белград са и президентът на ВК „Казанлък“ Васил Аргиров, както и изп. директор на клуба Деко Григоров. И двамата са част от управата на БФВ.

В турнира участват 32 отбора, разделени в осем предварителни групи по четири тима. Първите два продължават за разпределение на местата от 1 до 16. Вторите два участват за разпределение от 16 до 32 позиция в крайното класиране.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram