Сребро и бронз за Николай Ламбов и Габриела Инджова от Русе

Танцови двойки на КСТ „Роза” се завърнаха от участие в провелото се в Русе ЗП и Международен турнир Open Ruse 2013. На 23 и 24 ноември крайдунавският град беше домакин на двете спортни прояви, организирани от клуб „Настроение, заедно с Община Русе и общински младежки дом. В продължилата два дни надпревара се включиха над 250 двойки от два континента.

С 4 танцови двойки се представи клуб „Роза” от Казанлък с треньори Петър и Ваня Радеви. Най-успешно участие сред тях, при децата до 9 години в клас Е, записаха талантливите Николай Ламбов и Габриела Инджова, които спечелиха сребро от зоналното първенство, а в Международния турнир станаха трети. В клас 13D двойката Радостин Николов – Десислава Иванова с 4-тото си място спечели нужните точки за преминаване в горния клас 13С, в който ще се състезават от догодина.

В клас 11 Е танцовата ни двойка Павел Пинтев и Йоана Велева е 5-та в зоналното първенство. С шесто място в 15 С са Петко Терзиев и Милена Огнянова.

На финала на тази седмица Калоян Бялков и Симона Семова заедно с треньора си Петър Радев ще отпътуват за Марибор, Словения, където ще участват в силно международно състезание. В началото на новата седмица ще ги последват Ваня Радева и двойката Николай Ламбов – Габриела Инджова.

В средата на декември в почти пълен състав КСТ „Роза” се кани да участва в ОТ и Купа България, на които Бургас е домакин.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram