Спортисти се обединяват в помощ на Мерал

Благотворителен турнир по футбол ще бъде организиран на 9 май на изкуствените игрища до стадион „Севтополис“. Само преди месец с подобно събитие бяха събрани близо 2000 лева, които са дарени на младия татко от Бузовград Драгомир Танев. Поредната благотворителна проява цели набиране на средства за 20-годишния Мерал от град Крън, който претърпя тежка катастрофа през лятото на 2020г. Инцидентът преобръща живота му. Година по-късно, след тежки многочасови операции и рехабилитация, той все не може да се справя самостоятелно с редица дейности от личен характер. Нова надежда да се завърне към нормалното ежедневие дават лекари от Турция. Предстои му спешна операция в клиника в Истанбул. Тя ще обхване ляво коляно, лява тазобедрена става и ляв лакът. Стойността й е 20 000 евро, непосилна за семейството на пострадалия младеж.

Благотворителна кампания в подкрепа на Мерал поде и спортният клуб на шампионите по ММА Тенчо Караенев и Дориан Дерменджиев. „Брадърите“, за които това е девета поред акция в помощ на нуждаещи се, приканиха своите последователи и приятели да се включат в тяхната инициатива.

Желаещите да участват в благотворителната кампания могат да го направят чрез дарителската каса, поставена в BROTHERS’ GYM, както и от още десетки места в града, където вече са поставени кутии за Мерал. Отново бе възобновена и кампанията за събиране на капачки. Следете тук кампанията Заедно за Мерал.

Банкова сметка:

IBAN BG71RZBB91551013290767

титуляр: Мерал Гюнер Мустафа

MERAL GYUNER MUSTAFA

основание: лечение в Турция

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram