Спортен празник в Шейново с много награди за малките футболисти

На 18 август в казанлъшкото село Шейново се проведе първият турнир за деца на Мини футбол RDJ, организиран от местната спортна фамилия Джепкови. Теренът, на който се водеха ожесточени футболни битки, бе модерното спортно съоръжение, изградено на територията на селището.

В надпреварата участваха четири клуба – ДФК „Филипов“ Казанлък, „Пловдив Сити“ Пловдив, ФК „Болярчета“ Велико Търново и ФК „Верея“ Стара Загора. Децата дадоха всичко от себе си, за да покажат своя потенциал и да донесат победа на отборите си, както и гордост за родителите си и техните треньори. Първото място бе заето от отбора на ФК „Болярчета“, следван от казанлъшкия ДФК „Филипов“, „Пловдив Сити“ и ФК „Верея“. Всеки от играчите получи медал за участието си в състезанието и за положените усилия в мачовете.

Голмайстор на турнира стана възпитаникът на казанлъшкия клуб Румен Джепков. За най-вратар бе отличен Лъчезар Александров от „Болярчета“. Най-добър полузащитник е Мирослав Гешев от „Пловдив сити“, а старозагорецът Петър Томов бе определен за най-добър защитник.

„Получи се страхотен, прекрасен празник на децата, благодаря на всички които се отзоваха, за да участват“, разказа за Пресс тв един от организаторите на спортната проява Тотьо Джепков. „Всичко което направихме, ни прави много щастливи, защото виждаме усмивките на лицата на хората, благодарността, че сме се постарали и че децата са се забавлявали. Футболът като спорт, и не само, самият спорт гради детето и го прави човек, да е отговорен, съвестен, да е приятел с хората. Затова всички тези деца, било от Стара Загора, Пловдив, Търново, Казанлък, стават общи приятели, изграждат си характерите, превръщат се в по-добри хора и гледат само напред. Това е радостното и супер стимулиращо за нас, като организатори. На всички, които искат да помагат в спорта, пожелавам, когато имат по-свободни средства, нека да ги влагат за нещо хубаво, за да растат децата здрави и мотивирани за успеха, допълва Джепков.

Снимки: с любезното съдействие на Бетина Джепкова

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram