Сладка победа за казанлъчанки в Шумен

С 3:0 гейма (25:20, 25:10 и 25:20) над отбора на Шумен „Казанлък Волей“ направи успешен старт в пролетния полусезон на Националната волейболна лига за жени, а загубата на „Раковски“ от ЦСКА изстреля тима на второ място в класирането. Разликата между двата съперника за второто място във временното подреждане вече е на три точки преднина за момичетата на Страхил Балов.

Срещу „ЙЕБ Шумен 05“ треньорът на Казанлък заложи на великолепната седмица Василена Папанова, Елица Баракова, Радостина Маринова, Златена Салабашева, Йоана Николова, Янита Борисова и Диана Казакова, всяка от която не напусна нито за минута своя пост по време на срещата.

Тя започна добре за домакините, които водеха при второто техническо прекъсване. Момичетата на треньора Страхил Балов обаче успяха да стопят пасива си и да поведат след 25:20. Във втората част с 10 аса от сервис на Йоана Николова казанлъчанки оставиха съперника си само на 10 точки. В третия гейм играта бе равностойна до 20:20, но в решителните моменти отборът на „Казанлък Волей“ надделя и записа седмата си победа в женското първенство.

Много съм доволен от момичетата, които показаха невероятна воля за победа, бяхме по-мотивирания тим и заслужено победихме, коментира старши треньорът на отбора на Казанлък. Що се отнася до иранските състезателки, за които толкова много се шумя в националните медии покрай техния трансфер, според него те не са успели да покажат своя потенциал, тъй като са имали много малко време за приспособяване, за да заиграят с темпото на отбора. Не се сринахме нито за миг, благодаря на момичетата, коментира Балов, предвид напрежението тези дни около началото на полусезона.

След победата си от днес тимът на Казанлък е втори в НВЛ за жени, с 22 точки, с 8 след лидера „Марица“ (Пловдив).

На 10 февруари „Казанлък Волей“ гостува на „Левски“ в зала „Сиконко“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram