Славина от „Казанлък Волей“ и Лора Китипова сред елита на света!

 

Женският национален отбор по волейбол на България от днес  е на „голямото пътешествие“, наречено „Световно гран при’2013“.  Дебютът на „Лъвиците“ в ежегодната световна надпревара ще се състои този петък в китайския град Макау, където те ще се изправят срещу отбора на домакините от 15:30 б.в. в мач от Група „D“. В тима е Славина Колева от „Казанлък Волей“ като „посрещач“/втората отдясно наляво на снимката/ и дъщерята на местната треньорка Лариса Китипова-Лора от Стара Загора като „разпределителка“.

В ранния следобед вчера момичетата на Марчело Абонданца „излетяха“ от София за Франкфурт, откъдето ще се качат на самолет за Хонконг.  От бившата британска колония до бившата португалска колония групата ще пътува с ферибот, за да пристигне в Макау днес следобед местно време.

Освен България и Китай, в Група „D“ са още отборите на Холандия и Куба, с които „Трикольорките“ ще се срещнат съответно в събота от 09:30 и в неделя от 08:00 б.в.

След срещите си в Китай българският отбор ще трябва да „прелети“ Тихия океан, за да стигне до карибския остров Пуерто Рико, където от 9 до 11 август са мачовете му от Група „G“ срещу тима на домакините, Доминиканската република и Бразилия.  От отвъдморската територия на САЩ пък „Лъвиците“ ще трябва да се върнат на азиатския континент, за да се изправят срещу Япония, Чехия и Съединените щати от 16 до 18 август за срещите от Група „М“ в японския град Сендай.

Ако все пак България успее да се справи с изключително трудната задача да се нареди сред шестимата финалисти, на отбора няма да се налага да прави ново дълго пътешествие, тъй като финалите ще се проведат също в Япония – в град Сапоро от 28 август до 1 септември.

 

Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram