Силови атлети се събират в Казанлък за благотворителна кауза

Състезанието по силов многобой ще се проведе в Казанлък на 14.08.2022г., неделя.

Началото на благотворителното събитие е от 17:00ч. на паркинга на стадион ,,Севтополис”. Участниците в това зрелищно щоу, подкрепено от Общината, се събират в Казанлък, за да помогнат в кампанията за събиране на средства за лечението на Красимир Низамов. Събитието ще премине под мотото ,,ЗАЕДНО, ЗА ДА ИМА БЪДЕЩЕ!”.

Гост-изпълнител е Калоян Николов, познат като Kal-En, който е музикант, певец и композитор. Предвижда се и игра с публиката.

Дисциплините, в които атлетите ще премерят сили за благотворителната кауза са:

– Теглене на микробус – 3.5 т.

– Мъртва тяга

– Логлифт

– Фермерска разходка

– Кобилица

На територията на състезанието ще бъдат поставени кутии за дарения, съобщават организаторите.

31-годишният Красимир Низамов от град Шипка е с диагноза дълбок тромбофлебит (дълбока венозна тромбоза) след претърпяна преди близо 10 години катастрофа. Красимир едва оцелява, но е с премазани крака. Прекарва 35 дни в кома, след което година в инвалидна количка, но силата му на духа го изправя на крака и днес той ходи самостоятелно, дори без патерици или бастун. 

Но отоците, раните и болките не спират. За 6 години ходене по болници и клиники в България Красимир вече е преминал през всички съдови хирурзи, но състоянието му не се подобрява.

Лекари от клиника в Истанбул, Турция, му дават надежда, събрана е и първоначалната сума за изследвания в размер на 3 880 евро. След като те бъдат направени, медиците ще посочат и колко е точната сума за оперативното лечение и възстановяването на Красимир.

С цел да помогне на този етап, 29-годишният Юрий Божанов – Божанката, също ще участва и подкрепя състезанието, което се подготвя в Казанлък. Той е и единственият състезател по силов многобой от Бургаски регион.

За банков превод:

IBAN: BG10UBBS80021033620050
BIC код: UBBSBGSF
Красимир Георгиев Низамов

Набирателна сметка в ЕВРО:
IBAN: BG02UBBS 8002 1464 264110
Bic code: UBBSBGSF

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram