Сезонът във футбола свърши, разочарованието остава

Отборът на „Розова Долина“ загуби с 0:2 от „Асеневец“ в изтеглен мач от последния 34-ия кръг в Югоизточната Трета лига и завършва на 12-то място в групата. След много слаб първи сезон и подсилване на отбора във втората част от първенството, съставът на Казанлък успя да се отласне от дъното на класирането, но не можа да намери място дори в ТОП 10 на първенството. Равносметката от изиграните 34 мача е 19 загуби, 11 победи и 4 равенства.

Цял един полусезон феновете с горчилка преглъщаха случващото се в клуба и на терена, а допуснатите грешки на ниво ръководство, както и липсата на амбиция се постигне нещо повече от участие в турнирите, повлия на футболната общност. Защото емблемата „Розова долина“ се носи с гордост и чест, особено след невероятния сезон 2020/2021, в който бе спечелена Купата на АФЛ!

Тъкмо заради това, феновете останаха верни на отбора, подкрепяха го в най-трудните моменти, а сега с очакване и вяра гледат напред към следващия сезон. Дори нежеланието да се инвестира в нещо повече от аматьорското ниво, липсата на достатъчно средства за кадрови промени, подготовка, ако щете и проблемите с материалната база и в школата, няма да откажат запалянковците от подкрепата за клуба, но дали им е достатъчно?

Няма спор, че е нужна е още много работа и инвестиции в спорта, но оправдания от рода на „няма финансиране“ или „чакаме одобрение по проекти“, не вършат работа. За нея са нужни дух, сърце и криле!

Браво на момчетата на Наско Апостолов за възраждането на отбора! Те направиха необходимото, за да върнат зрителите по трибуните, въпреки сътресенията в началото на сезона. Всъщност, поуките са за други.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram