„Розите“ с минимална, но заслужена победа – Видео

В шестия си мач от югоизточната трета лига съставът на ,,Розова долина“ посрещна ,,Родопа“ /Смолян/ на стадион ,,Севтополис“.

Мачът започна колебливо за домакините, които искаха да покажат, че отпадането за купата не им се е отразило по никакъв начин. С течение на времето футболистите на Атанас Апостолов започнаха да намират своя ритъм и да играят много приятен футбол. ,,Розите“ създадоха няколко не лоши ситуации за попадение като по-сериозен пропуск направи Росен Димитров, който след центриране по земя изпрати топката над вратата.  Към края на полувремето гостите отвърнаха чрез няколко ъглови удара, които обаче не създадоха неприятности за ,,Розова долина‘‘.

Втората част започна прекрасно за домакините, които откриха резултата в 50 минута. Ивелин Илиев отправи остро центриране, при което последва автогол на състезател на ,,Родопа‘‘, след удар в ръката му. Натискът на ,,Розите‘‘ продължи дори и след попадението. В 63 минута Росен Димитров отправи много опасен удар, който беше отразен от вратаря на гостите в горната греда. След още няколко доста опасни положения, които не бяха реализирани, домакините изглежда се измориха и приеха играта в своята половина, дебнейки на контраатака. Емоциите в мача обаче продължиха, след като Ивайло Димитров, който влезе от пейката, беше изгонен няколко минути преди края на срещата. Същата съдба сполетя и играч на ,,Родопа‘‘ две минути по-късно. Защитникът на гостите спря опасна контраатака и беше санкциониран с втори жълт, и респективно червен картон.

Така, въпреки контузията на Пламен Колев през първото полувреме, ,,Розите‘‘ показаха много атрактивен за окото футбол, който зарадва привържениците на стадиона, макар и с минималното 1-0. Следващият мач за ,,Розова долина‘‘ е гостуване на дублиращия отбор на ,,Ботев‘‘ в Пловдив. Срещата е на 16.09 /събота/ от 17 часа.

Титуляри бяха: Михаил Михайлов /вратар/, Стоян Вергиев, Стоян Иванов, Росен Димитров, Пламен Колев, Надим Ангелов, Никола Минков, Ивелин Илиев,  Иво Иванов /капитан/, Мартин Маринов,  Димитър Димитров

Резерви бяха: Петър Райчев /вратар/,  Диан Овчаров, Енгин Махмуд , Ивайло Димитров, Иван Чергев и Деньо Кършаков

Текст: стажант-репортер Любомир Люцканов

Репортер: Красимир Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram