„Розите“ с Антим Паральов с малшанс на баража, но с ценен опит от първенството

Набор 2009 от Детско-юношеската школа на ФК „Розова долина“ приключи с второ място участието си в тазгодишния шампионат.

„Въпреки, че участвахме в първенство с година по-големи деца, ние имаме най-добро нападение, отбелязани 88 гола и в същото време и най-добра защита с получени 17 гола“, посочи треньорът на младите ни футболисти Антим Паральов. Казанлъшкият тим се класира на второ място, но с равни точки (63 т ) с първия – ФК “ Сините камъни“ и с пасив в преките двубои.

През този сезон момчетата извоюваха 20 победи, направиха 3 равни мача и имат едва 4 загуби. Паральов коментира, че поставената цел – да играят бараж за влизане в Елитна U 15 груп, е постигната, с изпреварване на всички останали отбори от набор 2009 в класирането.

В този мач съставът на „Розите“ игра срещу „Черноморец“ Бургас като загуби с 2:1 и не успя да намери място в елита. Ето и какъв коментар направи наставникът на „Розите“ след приключилия бараж: „Играхме под възможностите си и влязохме плахо в мача. След като противника ни поведе, се мобилизирахме и създадохме три голови положения, но ги пропуснахме. В края на първото полувреме играчите от Бургас се възползваха от грешка в нашата защита и удвоиха аванса си.

През второто полувреме се активирахме и след пробив и центриране от дясно на Мартин Дренчев Преслав Пенев завърши атаката с гол с глава. До края на мача имахме още две положения, които не успяхме да реализираме и закономерно загубихме срещата. Поздравяваме отбора на „Черноморец“ и им пожелаваме успех в следващите мачове! За нас остават изводите и горчилката, че не се раздадохме до край“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram