„Розите“ продължават напред в турнира за „Купа България“

С 1:3 при гостуването си ФК „Розова долина“ елиминира ФК „Чирпан“ в турнира „Купа България“ и продължава към следващия етап на надпреварата. Отборът ни игра с изключително „подмладен“ състав – седем от футболистите, водени от старши-треньора на казанлъчани Атанас Апостолов са в юношеска възраст, но в много добра форма, което доказа и резултата.

Краен резултат: „Чирпан 1929“ (Чирпан) – „Розова долина“ (Кз) – 1:3 (0:2)

С два гола в мача се разписа опитният Пламен Колев, след асистенции на Никола Минков и Деньо Кършаков през първото полувреме. Тимът ни поведе в 19-та минута на срещата, в 34 мин. резултатът за Розите“ се удвои. Росен Димитров с глава добави за 0:3 след почивката, при подаване на Ивайло Димитров. Домакините отбелязаха гол от дузпа за крайното 1:3.

На стадион „Чирпан“ „Розова долина“ игра в състав: Петър Райчев (вр), Надим Ангелов, Деньо Кършаков, Димитър Димитров, Никола Минков, Диян Овчаров, Пламен Колев – капитан, Николай Георгиев, Росен Димитров, Иван Чергев.

Резерви: Георги Христов (вр), Иво Иванов, Стоян Вергиев и Ивелин Илиев.

Жребият за втория кръг на предварителната фаза на Sesame Купа на България ще се тегли на 25 август (петък) от 11:00 часа. В тази фаза на турнира участват общо 32 отбора, които ще бъдат разпределени в две урни. В Първа урна влизат 16 представители на Втора професионална футболна. Във Втора урна пък са 16 отбора, които са се класирали от Първи кръг на предварителната фаза (по 4 представителя на всеки Зонален съвет – София, Пловдив, Варна и Велико Търново). Жребият определя 16 двойки, в които присъстват по един отбор от Първа и един от Втора урна. Домакин на срещата е отборът от Втора урна.

Зона югоизток има 8 области, а победителите трябва да разпределят 4 места в междуобластни финали. Ето до каква фаза е достигнала надпреварата във всяка област:

Област Пловдив

Финал: Спартак (Пловдив) – Атлетик (Куклен)

Област Хасково

Финал: Саяна (Хасково) – Димитровград

Област Стара Загора

Победител: РОЗОВА ДОЛИНА (КАЗАНЛЪК)

Област Сливен

Победител: ЗАГОРЕЦ (НОВА ЗАГОРА)

Област Бургас

Финал: Созопол – Звезденбург/Несебър

Области Смолян, Кърджали и Ямбол

Няма информация за изиграни областни квалификации.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram