„Розите“ „потопиха“ „Марица“ на стадиона в Казанлък

Разгромна победа с 5:1 извоюваха футболистите на „Розова долина“ в най-силния си мач за сезона срещу лидера на Трета лига – Югоизточна група „Марица“ Пловдив. Още във втората минута опитният и бързоног Венцислав Иванов откри резултата за домакините, след грешка на дефанзивния вал на гостите и асистенция на Наско Апостолов /всъщност бяха минали минута и половина/. След „гола от съблекалните“ настъпи успокоение в редиците на „Розите“, с допускане на колективна грешка, която позволи на Александър Праматаров от състава на гостите да изравни за 1:1 в 29-та минута. В края на полувремето, Ахмед Фаиков отбеляза брилянтен гол за 2:1, след корнер и фамозно изпълнение в 44-та минута. Пламен Колев на свой ред вдигна адреналина на над 400 души на „Севтополис“ за 3:1, след като в 54-та минута се разписа сред голмайсторите в двубоя, отново с красиво и технично попадение от пеналтерията. В 62-та минута отново Венцислав Иванов, след самостоятелен рейд, технично покачи за 4:1. В 90-та минута и продължението на мача, Данаил Иванов добави петия гол с глава от малкото наказателно поле за казанлъшкия тим в мача от 30-и кръг. Казанлъшкият представителен тим пропусна и още толкова попадения, като тотално надигра пловдивчани по всички показатели на футболната игра.

В първия си двубой пред публика от доста месеци насам, „Розите“ показаха тотално надмощие над противника си и получиха заслужените аплодисменти на феновете, зажаднели за качествен и добър футбол. Показаха го с много желание и хъс за игра, без „капка умора“ след многото мачове и над 90 минути с майсторски футбол!

„Розите“ играха така в съботния ветровит ден на „Севтополис“: Маринов, Апостолов-играещ старши-треньор, Фаиков, Венцислав Иванов, Данаил Иванов, Кольо Чахов, Стоичков, Иво Иванов-капитан, Цветан Чахов, Пламен Колев, Чернаков.

След 16 победи, 6 ремита и едва 8 загуби с 54 точки / с позитивна голова разлика 59:46 попадения/, отново сме 4-ти от 18 тима. На 12 май гостуваме на „Верея“ в Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram