„Розите“ нямаха късмет срещу „Бдин“, но водеха битка до последно

„Розова долина“ не успя да продължи участието си в Купата на България, след като загуби с 0:1 от „Бдин“ Видин, който гостува в мач от предварителните кръгове за турнира. Срещата се състоя пред около хиляда зрители на стадион ,,Севтополис“.

Двубоят между двата отбора започна подобно на предходната среща на ,,Розите‘‘ в турнира. Тимовете се дебнеха и изчакваха своите моменти. В 21-та отборът на „Бдин“ откри резултата и излезе едни гърди напред. Състезател на втородивизионния тим се измъкна от опеката на защитниците на казанлъчани и реализира създаденото положение. Домакините отговориха чрез удар Ивелин Илиев, който обаче не затрудни вратаря на гостите. Впоследствие ,,Розова долина“ изпълни и няколко ъглови удара. Към края на полувремето съставът на видинчани беше изключително близко до второ попадение, но техният състезател уцели греда. След здрава битка двата отбора се оттеглиха на полувремето при резултат 0-1.

След почивката ,,Розите“ започнаха с натиск втората част. Желанието за попадение си личеше по лицата на футболистите на домакините. След центриране на Ивелин Илиев Пламен Колев отправи опасен удар от малкото наказателно поле, който беше блокиран от защитник на ,,Бдин“. Възпитаниците на Атанас Апостолов отказаха да се предадат и отправиха още няколко удара. Най-опасният от тях беше гредата, уцелена след взаимодействие между влезналите от пейката Деньо Кършаков и Иван Чергев.

Въпреки по-добрата си игра през втората част, ,,Розова долина“ не успя да изравни резултата и по тази начин казанлъшкият тим напусна турнира само кръг преди основната схема. Следващият мач на „Розите“ е от първенството, отново на свой терен, срещу „Родопа“ /Смолян/ на 09.09 /събота/ от 17:00 часа.

Титуляри днес бяха: Михайл Михайлов /врaтар/, Димитър Димитров, Иво Иванов (капитан), Надим Ангелов, Мартин Маринов, Никола Михов, Стоян Иванов, Стоян Вергиев, Пламен Колев, Росен Димитров и Ивелин Илиев.

Резерви за днешния мач бяха: Георги Христов (вратар), Петър Райчев (вратар), Николай Георгиев, Енгин Махмуд, Иван Чергев, Диан Овчаров, Деньо Кършаков, Ивайло Димитров

Стажант-репортер Любомир Люцканов

Снимки: Красимир Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram