„Розите“ излязоха пред „Загорец“, имаме шанс за „Б“ групата

Футболният тим на Казанлък е с много голям шанс за влизане в „Б“ група след последния развой на двубоите в 33-ти кръг на първенството в Югоизточната „В“ група.

При гостуването си в Първомай на местния „Борислав“, в предпоследния 33 -ти кръг, ФК „Розова долина“ победи с 3:1 и се изкачи на почетното второ място в групата, измествайки „Загорец“ със 73 точки. Новозагорци паднаха от „Марица“ в Пловдив с 2:0 и остават трети, на две точки зад тима на казанлъчани, които получават реален шанс за влизане в по-горна група, ако успеят да изиграя успешно и последния си мач за сезона срещу „Марица“ тази събота.

При изключително тежък терен, под непрестанен дъжд, футболният тим на Казанлък сътвори истински празник пред очите на настоящия президент на клуба Георги Мермеклиев, който часове по-рано, откри голям търговски обект в жк „Изток“. Днес за нас е двоен празник, коментираха лаконично хората от футболните среди, тъй като финалът на сезона е близко.

Резултатът за „розите“ откри в 50-та минута Атанас Апостолов, който отбеляза и втори гол в 80-та, въпреки контузията си. Автор на третото попадение стана Емил Рачев, в продълженията. „Марица“ Пловдив гостува в Казанлък на 28 май. При успех, „розите“ ще разчитат на благосклонността на спонсори и Община, за да бъдат подкрепени и влязат в професионалния футбол.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram