Първо в PRESS TV от вчера: Радко Калайджиев е „аут“ от „розите“ след ялови игри и финален коментар

Представителният мъжки тим на  ФК „Розова долина”ще поднови  тренировките си в петък на стадион „Севтополис” с нов „старшия“. Първият тренировъчен ден ще започне от 15 часа. Откриването на новия сезон и за школата на „Розова долина” носи и доста промени в треньорския щаб, и нови имена в състава на мъжете. Отборът се раздели с досегашния старши-треньор Радко Калайджиев преди Коледа,  като мястото му ще заеме със сигурност треньор от школата на казанлъшкия футболен клуб. Засега от ръководството на „Розова долина” не бързат да огласят кой точно е наследникът на Калайджиев на поста, макар да се спряга името на Антим Паральов. Едва след като бъде подновен и тренировъчният процес ще станат ясни и промените в състава на футболистите, а за сигурно попълнение се смята завръщането на нисичкия и енергичен Пламен Колев от „Верея“/Стара Загора/. Причината за освобождаването на Радко Калайджиев са слабите резултати от представянето на ФК „Розова долина” в първенството за есенния полусезон при „аматьорите“, а и тези от пролетта. Казанлъчани са 14-ти с 14 точки /от 17 тима в Югоизточната „В“ група/ след едва 4 победи , 2 ремита и 10 загуби с отрицателен голов пасив 17  към 26 гола/ от първия дял на шампионата .Това е 4-та раздяла на екс- национала според „Уикипедия“ в глобалната мрежа. Роденият на  28 септември 1967година в село Катунец /Ловешко/ е играл за „Берое“/Стара Загора/ , ЦСКА, „Литекс“ /Ловеч/, „Етникос“ /Гърция/  и „Ксамакс“ /Швейцария/ и местния „Арсенал-Розова долина“. В „А“ група има 216 мача и 43 гола. Шампион на България през 1986 год. с „Берое“/Стара Загора/. В турнира за КЕШ е изиграл 2 мача за „Берое“. Участник с младежкия национален отбор на Световни първенства – Москва-Русия– 6-то място 1985 год. (играе 4 мача, вкарва 1 гол) и 8-мо място в Чили през 1987 год. (4 мача и 1 гол). С юношеския национален отбор-до 19 години участва на Европейското първенство в ГДР – 6-то място. За „А“ националния отбор има 2 мача, а за младежкия национален има 38 мача и 14 гола. Избран за най-добър футболист в Тулон /Франция/-1989 година.  Младежки шампион с „Берое“ през 1986 г. Президент на „Берое“ с Иво Балъков през 1995/96 година.

 „Няма какво да се заблуждаваме, че нашият отбор има някакво ниво.Ако трябва да бъда честен в нашия клуб има един домакин и един старши треньор, ако това е структура на един клуб, то не знам за какво говорим.Не искам никого да обиждам, но това статукво отърва на много хора. Нашите деца не струват само 20 лева. За тези 20 лева се опропастява бъдещето на много деца“, коментира Калайджиев след мача с „Евроколеж“/Пловдив/. С последното си навлече гнева на мнозина и съвсем „си ритна столчето“ начело на тима. „Дайте ми 20 дни и ще има промяна, сега това което наследявам е трагедия“, допълни вече екстреньорът на „розите“, дни след като смени неочаквано Дидо Христов-„Амбалажа“.Сега буквално „един файтон“ публика има на „Севтополис“, а тези които не са роднини и приятели на футболистите се „броят на едната ръка“.

Имената на треньора в ДЮШ на „Розова долина” и играещ капитан  Боян Нейчев, и офанзивния Александър Георгиев се спрягат като помощници на новия старши треньор.

Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram