Първи успех за казанлъшкия тим в четвъртфиналните плейофи

За трети път, в рамките на по-малко от месец, ”Казанлък” игра последователно срещу тима на „Бургас 2007“ с Ваня Соколова. За разлика от турнира за Купа България, където безславно прекрати участието си в надпреварата, този път пред местна публика, тимът на Десислава Величкова мобилизира всичките си сили и желанието за победа надделя.

В първия си мач от четвъртфиналните плейофи на женския елит в Националната волейболна лига на България, ВК „Казанлък“ постигна убедителен успех с 3:0 за близо час игра в зала „Багира“.
В срещата вчера момичетата се реваншираха на своя треньор и ръководството на тима, след като допуснаха загубата от бургазлийки в турнира за националната купа.

Втората среща между двата тима е на 12 март  (събота) в бургаската зала „Младост“. Играе се до две победи от три мача.

Припомняме, че волейболистките на ”Казанлък” завършиха трети в редовния сезон кръг на женския елит с 30 точки и спечелиха минимум бронзовите медали в шампионата.

В стартиралите четвърфинални плейофи участват първите осем отбора в шампионата, без „Спартак“ Варна. Победителят се определя след две спечелени срещи от три мача, евентуално на 14 март са реваншите.
Спечелилите продължават в полуфинални плейофи. В тази фаза се играе само и единствено за титлата.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram