Първи мач тази вечер за „Казанлък Волей – Багира“ от новото първенство

Вторият си сезон в женската Национална волейболна лига на България започват волейболистките на „Казанлък Волей – Багира“ днес.
Момичетата на старши треньора Петър Дочев гостуват довечера в Плевен на местния „Спартак 1996″ в двубой от 2-рия кръг на първенството в женския волейболен елит. Тази среща на практика ще бъде първи официален мач на момичетата на треньора Петър Дочев от стартиралия през миналата седмица волейболен шампионат, защото в първия кръг те не играха, заради отказа на „Феникс 09“ (Шумен) от участие в тазгодишното първенство при жените.
Мачът довечера ще се играе в местната спортна зала „Спартак“ и започва от 18 часа.
Очаква се днес своя официален дебют за „Казанлък Волей – Багира“ да направи новопривлечената украинска състезателка Наталия Клименова. 25-годишната бивша разпределителка на „Академика“ (Харков), която подписа тези дни договор с казанлъчанки, вече има редовна картотека в Българската волейболна федерация.
Волейболеният сезон при жените 2013 – 2014 ще се играе в два етапа.
След приключването на първия дял от шампионата, ще се изиграят мачовете от турнира за Купата на България. След тях, както бе през миналия сезон, началото на пролетния полусезон ще бъде предшествано от национален турнир, който ще бъде част от календара на редовния сезон, и ще бъде своеобразен междинен полусезон.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram