Първенци и в последната надпревара за Купа „Севтополис“ са пожарникарите от Стара Загора

С третия състезателен ден днес завърши турнирът по пожароприложен спорт за купа „Севтополис“ в Казанлък. В турнира участваха почти всички състезатели от националния отбор. Подобрен бе Републиканският рекорд в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“ и само малшансът при системата за електронно отчитане ни лиши и от още едно подобряване на Републиканския рекорд при „Бойно разгръщане от мотопомпа“.

В последния ден отборите премериха сили в дисциплината „Бойно разгръщане от мотопомпа“. На трето място с време от 31,00 секунди се класира тимът на Плевен. Сребърните медали са за състезателите от Кърджали с време 29,28 секунди. Първенци и в последната надпревара от турнира станаха пожарникарите от Стара Загора с шампионското време от 27,12 секунди. При опита им не сработи системата за електронно отчитане и това лиши състезателите от официалното подобряване на собствения им Републикански рекорд (27,78 секунди).

В комплексното класиране с минималните наказателни 4 точки първенци са старозагорци, следвани от колегите си от Плевен с 11 точки и младите надежди от Факултет ПБЗН при Академия на МВР със 17 точки.

Един от запомнящите се моменти в турнира бяха стартовете в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“ на най-младия състезател от Плевен – 9 годишният Пламен Илийчев Василев. Първите стъпки на Пламен в пожароприложния спорт бяха наблюдавани от ветераните в спорта – националните състезатели в периода 1982-1994 г. Почетни гости на турнира бяха гл. комисар Н. Николов – директор на ГДПБЗН – МВР и директорите на РДПБЗН – Плевен, РДПБЗН – Враца и РДПБЗН – Хасково комисар Станислав Атанасов, комисар Кирил Василев и комисар Николай Вълчев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram