Първа победа в контролите

Волейболният отбор на Казанлък записа първа победа в проверките при дамите. Момичетата на Атанас Петров надделяха в София над домакините от ЦСКА с 3:1.

„Предвид, че имаме нужда от игрови минути, гостувахме на бронзовите медалистки в столицата. В първия ден загубихме с 2:3, а на следващия ден победихме. Игрово трябва да „изчистим“ непредизвиканите грешки в мачовете, това са полезни приятелски срещи, след които правим анализ и корекции. Работим с школата и девойките обиграни през годините в Казанлък. Продължаваме с мачовете преди шампионата като ще ни гостуват „Берое“/Стара Загора/ и „Славия“/София/, а ние вероятно ще пътуваме за Пловдив за среща с шампионките от „Марица“, коментира „старшията“ на тима Наско Петров.

Имайки предвид, че мачовете още не са уточнени като дати и часове, както и пандемичните условия, публика няма да се допуска до залата! Включително и днес, когато съставът ни играе срещу старозагорки на свой терен.

Служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров обяви, че е забранено присъствието на публика на спортни събития и тренировки на закрито.

„Провеждането на спортни състезания с професионален характер на закрито се допуска само без публика. Провеждането на спортни състезания с професионален характер на открито се допуска с публика при не повече от 30% от капацитета на спортния стадион, зала и др. само на седящи места и заемане на всяка трета седалка, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 метра и носене на защитни маски за лица от посетителите“, се съобщава в заповедта.

Ограниченията важат до 30 октомври, което означава, че новият сезон във волейболните първенства у нас ще започне без публика. На 29 октомври „Казанлък“ гостува във Варна на „Перун“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram