Престижни места за ТД „Орлово гнездо“ и в Държавното първенство по нощно ориентиране

Първо, две втори и едно трето място извоюваха представителите на Клуба по ориентиране към ТД „Орлово гнездо“ при участието си в Държавното първенство по нощно ориентиране в Дряново. Ветеранът Тончо Нейчев е отново първи, изминавайки разстоянието от 3 км и 12 контролни точки за 32 мин., следван от съотборника си Христо Ангелов, който изостана на 2 мин. и се класира втори в дистанцията. В надпреварата за „Купа Дряново“ Марияна Димитрова е втора при жените, Павел Михалев и Христо Ангелов са трети в техните групи. В ДП участваха 93 български клуба. В отборното класиране казанлъчани са 15-ти.

Съвсем наскоро наши състезатели се завърнаха от Турция, където участваха в първенството на Югоизточна Европа по ориентиране и Откритото първенство на Турция, провели се в Бурса.

От града, в който и днес живеят много изселници – български турци, двамата казанлъчани, участвали в първенството Тончо Нейчев и Павел Михалев, донесоха у дома топли спомени за балканското гостоприемство.

Тази година Клубът по ориентиране спечели десетки престижни места от държавни и национални турнири. Според Нейчев, опитността на казанлъшките планинари и дългият стаж по състезания, са показателни за нивото на казанлъшката школа в ориентирането. За жалост, обаче липсва приемственост.

Тончо Нейчев и неговите колеги от ТД „Орлово гнездо“ в момента участват в маркиране на старопланинските маршрути в Национален парк „Централен Балкан“, заедно с представители на Сдружението „Зелена светлина в България“. Инициативата е на ТД „Орлово гнездо“ – Казанлък. Маркировката се подновява, добавя и поправя с цел да се популяризират посочените маршрути и да се покажат възможностите за отдих в планината край Казанлък. Всички обходени маршрути ще се запишат с помощта на GPS-устройство и ще се предоставят за ползване в Google Maps. Идеята е да не се объркват туристите в планината и да се осигури модерен начин за ориентиране.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram