Правят нова спортна зала в Казанлък?

Ръководството на Българската федерация по волейбол в лицето на президента Данчо Лазаров отново е проявило интерес за построяването на многофункционална зала в Казанлък.

Преди кризата волейболната федерация бе готова да инвестира близо 5 млн. лева в съоръжението, за което има проект, срещу предоставянето на подходящ терен.Сега идеите са за три места подходящи за строеж на съоръжението.След предишния отказ на Казанлък, градовете Етрополе и Дупница бяха готови срещу терен да усвоят средствата, но кризата спря временно осъществяването на проекта за зала подходяща за спорт, култура и различни клубове.

От началото на месеца на подготовка в СК „Арсенал – Багира“ в Казанлък е разширеният национален отбор на кадетките. Сред 15-те млади волейболистки, водени от вероятния нов треньор в „Казанлък Волей“ Стоян Гунчев и Атанаска Никифорова, е Елица Баракова от Казанлък и новото попълнение на казанлъчанки Йоана Николова от „Бдин Вида“ /Видин/. „Малките лъвици“ се подготвят за Балканиадата от 24 юли в Черна гора.

За триседмичния си престой в Казанлък националките изиграха няколко контролни срещи, а в подготвителния цикъл включиха и плуването като част от физическите натоварвания.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram