По-малко средства за спорт в бюджета през 2017-та година

Близо 30 хиляди лева са заделени за спортните и туристически дейности, които Община Казанлък ще финансира през 2017 година. Други 10 хиляди лева в проектобюджета са предвидени да покрият разходите за национални прояви в Общината, сред които Рали спринт Казанлък 2017-та и националните турнири по спортни танци на клубовете „Роза“ и „Киара-Н“.

С тези общо почти 40 хиляди лева ще бъдат финансирани общинските ученически съревнования, както и участието на отборите в областни, зонови и републикански игри. Домакинските колоездачни състезания „В долината на тракийските царе“ и „Купа Георги Коев“ и тази година получават финансиране от Общината. Предвидени са 1800 лв. за организацията им. Най-голямата сума, която Общината ще похарчи за спортна проява от национален ранг е планинско Шипка през лятото – 6 хиляди лева. Предвидено е финансиране на балканско първенство по спортно катерене в дисциплина „боулдър“, на което Казанлък е домакин през пролетта със сумата от 500 лв. Двойно повече обаче получават клубни състезания.

Общината ще подкрепи финансово турнира по хвърляния „Севтополис“, детски футболен турнир „Купа Роза“, както и лекоатлетически турнир, градски турнир по стрелба с лък, турнир по тенис на корт, лекоатлетическата щафета на клуб „Пендарева“, участие на ветерани в национални състезания, както и 24-часово катерене в Деня на Ботев. За следващата церемония по награждаване на Спортист на година са заделени 1000 лв., става видно от общинските разчети.

В сравнение с предходната година, средствата за спорт са значително по-малко. Спортният календар на Община Казанлък за 2016 година предвиждаше средства в размер на 55 800 лева за реализирането му и разходи от 180 000 лева за подпомагане дейността на спортните клубове по ред, определен в Наредбата за тяхното финансиране.

До 31 януари тече срок, в който се подават отчетите за дейността на спортните клубове през годината. След това ще се пристъпи и към разпределянето на субсидиите.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram