Последни приготовления за „Шипка 2013“ с 56 заявки за старта в неделя

За 32-ри път Община Казанлък и АСК „Ефко Рейсинг“, със съдействието на БФАС, организират на финала на седмицата планинското автомобилно състезание „Шипка 2013“. На 24 – 25 август на трасето за връх „Бузлуджа“ ще се проведе 9-ят кръг от Националния планински автомобилен шампионат на Република България. До 19 август 2013 г., последният ден на прием на заявки, за участие са се записали 56 пилота. Сред тях и единствената жена в това автомобилно състезание – борещата се за лидерство в клас N2 Диана Стоянова, с автомобил „Ситроен Саксо“. Днес текат последни довършителни работи по трасето, съобщи за новините директорът на състезанието и спортен мениджър на „Ефко Рейсинг“ Стефан Драганов. Изчистени от храсти и треви са местата за паркиране и за публиката, която ще подкрепя участниците в автомобилната надпревара. 35 служители на местна охранителна фирма ще се грижат за сигурността в района.
По програма, на 24 август 2013 г./събота/ от 09,00 до 12,00 ч. предстои административен и технически преглед на водачи и автомобилите в центъра на град Казанлък. Следва заседание на спортните комисари и извеждане на автомобилите към трасето за  „Бузлуджа“. От13,00 ч. ще започне брифинг с водачите в района на старта. Официална тренировка в 3 три манша ще стартира от 14.00 часа.
Откриването на състезанието е от 10,30 часа в неделния ден, а стартът от 11,00ч. В последния кръг от планинския шампионат край Казанлък ще станат ясни и шампионите на България.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram