Пожарникарите от Враца грабнаха Купа „Севтополис“

От 13 до 15 юни в града на розите отново се проведе традиционната Купа „Севтополис“ по пожароприложен спорт. За разпределението на медалите и купите в турнира и неговите четири дисциплини се състезаваха отборите на РДПБЗН – Стара Загора, Плевен, Враца, Кърджали и Бургас.

В последния ден от съревнованието бяха наградени и победителите.

В дисциплината изкачване с щурмова стълба бронзово отличие получи Христо Христов от Враца, а среброто е за Стоян Узунов от Бургас. Златото заслужи Християн Христов.

След приключване на редовните опити най-добрите осем се състезаваха по схема на принципа на директната елиминация за купата на Директора на РДПБЗН – Стара Загора. Тя бе спечелена от бургазлията Стоян Узунов.

При 100-метровата пътека с препятствия най-бърз бе Деян Огнянов от тима на Стара Загора, следван от Стоян Узунов от Бургас и Венелин Георгиев от Враца.

След приключване на индивидуалните дисциплини стана ясно и класирането в двубоя, като най бърз отново бе Стоян Узунов от Бургас. Венелин Георгиев от Враца се поздрави със среброто. Бронзовото отличие е за старозагорския доайен Христо Пеев, представител на казанлъшката Пожарна.

Тимът на Враца бе първи в пожарната щафета. След него завърши отборът на Бургас, а третото място е за плевенските огнеборци.

В дисциплината Бойно разгръщане от мотопомпа с време от 28,01 секунди най-бърз беше тимът на Кърджали. На 45 стотни от тях останаха плевенчани, а третото място е за от отбора на Враца.

При сформиране на комплексното класиране бронзова купа спечели РДПБЗН – Кърджали, а среброто отпътува за Плевен. Носител на златната купа и победител в IV турнир по ППС за купа „Севтополис“ стана отбора на РДПБЗН – Враца

След приключването му, отборите изпълниха по още 2 опита в дисциплината „Бойно разгръщане от мотопомпа“ с новата помпа Rossenbauer Fox 4 Sport с цел изпробването й. Тази своеобразна надпревара бе кръстена Купа FOX 4. И като всяка такава и тя си имаше своите отличени. Тимът на Стара Загора завърши на третото място. Носител на купа FOX 4 стана отборът на РДПБЗН – Кърджали, а плевенчани са втори.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram