Подготовката на „Тракийски Царе “ – Thracian Run and Bike“ тече с пълна сила

Три дисциплини в бягането и две в колоезденето ще включва тазгодишното издание на ежегодното състезание „Тракийски Царе “ – Thracian Run and Bike, което е предвидено да се проведе на 3 октомври 2021 г. По-голямата част от организаторите са членове на „Планинско бягане Казанлък“ и Казанлъшкото Туристическо Дружество „Орлово Гнездо“. В подготовката на състезанието участват председателят на дружеството, планински бегачи, планински водачи и много доброволци.

9 км, 23 км и 42 километра ще пробягат участниците, а колоездачите могат да избират между 24 и 40 км. Стартът и финалът ще бъдат в гр. Казанлък, на площадката до Тракийската гробница, в началото на парк “ Тюлбе“. В надпреварата и тази година се дава възможност за участие на деца и хора в неравностойно положение, а последният ден за регистрация е 24 септември. Организаторите обаче си запазват правото да отложат състезанието в случай на форсмажорни обстоятелства.

От анонс към събитието тази година разбираме, че миналогодишните победители Росен Русев (42 км Run) и Станимир Иванов (40 км Bike) също са заявили готовност за участие. Търсят се и още доброволци. Следете публикациите за проявата на https://thracianrun8.wixsite.com/trun.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram